You are currently viewing Zašto je mermer jedan od vodećih materijala u enterijeru

Zašto je mermer jedan od vodećih materijala u enterijeru

Da li da koristim mermer u enterijeru je pitanje koji dosta ljudi ima u izgradnji kuće ili poslovnog prostora. Postoji toliko puno različitih materijala u današnje vreme od kojih možete da birate za sve površine. Bilo da je to radna površina u kuhinji, podovi, zidovi ili čak i plafoni u nekim slučajevima, izbor je veliki. Ovde ćemo navesti neke dobre strane mermera, i zašto je on možda pravi izbor za vas.

Mermer je estetski superioran

Mermer predstavlja određeni stil. Vekovima u nazad mermer je bio izbor za veliki broj istorijskih građevina i spomenika. Gotovo kao da ima pedigre. Mermer poseduje istorijsko nasleđe, koje ni jedan moderan materijal nema. Mermer ostavlja jedinstven utisak koji ne može da se reprodukuje.

Mermer je 100% ekološki

Mermer je jedinstven građevinski materijal koji je od početka u svom prirodnom obliku. On se ne proizvodi, tako da nema nikakvih hemikalija ili procesa koji zagađuju okolinu. Energija se troši samo prilkom sečenja mermera, i to jako malo kad se uporedi sa proizvodnjom drugih materijala.

Mermer je pogodan za svako okruženje

Mermer kao prirodni materijal ne sadrži nikakve supstance koje su štetne po zdravlje. Takođe mermer ne ispušta nikakve zagađivače. To čini mermer idealnim materijalom za svaku prostoriju, kuhinju, kupatilo ili dnevni boravak. Mermer čak i ne zahteva zaštitni premaz, već je odmah po postavljanju spreman za upotrebu.

Mermer je poseban

Svaka tabla mermera je jedinstvena i drugačija od druge. Ne postoje dve indentične.

To čini mermer jednistvenim, i origainalnim u svakom domu. Veličina mermerne table se seče po željenoj meri i svim ostalim uslovima, tako da možete da stvorite stvarno unikatne površine.

Mermer dobro stari

Specifična stvar mermera, i prirodnog kamena uopšte, je da se njegov izgled menja sa vremenom. Dok se drugi materijali troše sa vremenom, mermer samo dobija na lepoti.

Svoj eleganciju i specifičnost samo više dolaze do izražaja kako godine prolaze.Njegov životni vek je izuzetno dug, kao što mnoge istorijske građevine potvrđuju.
U koliko se odlučite da vaš dom obogatite ovim prelepim kamenom, posetite jednu od najboljih kompanija na balkanu OVDE.

Ostavite odgovor