You are currently viewing Najlepši dezeni za kuhinju

Najlepši dezeni za kuhinju

Spojiti lepo i korisno? Jako težak zadatak, slažem se. Estetika sama po sebi predstavlja problem današnjih mladih domaćica jer se uvek nalaze pred ogromnim ponudama, ograničenim finansijama i teškim izborima.

Adaptirati dimenzije, prvenstveno najbitnije i sa te strane sagledati šta najbolje upada u taj prostor. Adaptirati sam prostor i boje kuhinje sa podom, a i ostatkom Vašeg doma takođe je zadatak. Prvenstveno, ne zavisite od toga da vam cela kuća bude u jednoj boji, to nikada nije poželjno ni iz jednog aspekta.

Drugo, nikada ne uređujte ništa u životu, pa tako i kuhinju u jednoj boji, neka to bude kombinacija 2 ili 3. Najzad, ako pričamo o malim kuhinjama koje ne raspolažu velikim radnim prostorom najbolje je izabrati svetle boje koje daju na dubini i širini samoj kuhinji.

Dobar izbor, pored bele naravno, koja je uvek in, su pastelne boje. Pastelna roze za aparaturu i beli viseći kuhinjski elementi, slikabilno i korisno. Dakle moguće je doći do spojivosti. Vintage, a izuzetno korisno jer se oštećenja slabo vidljiva. Iverica ili granit bi u ovoj kombinaciji bili odličan izbor.


Sledeća kombinacija može biti sklapanje nekih tamnih boja poput tamno zelene za radne ploče od mermera, koji nikad ne izlazi iz mode, uvek elegantan i skupog izgleda, a i visokog kvaliteta na razne teme, i teget plavih elemenata.
Dobar izbor je i bež kuhinja sa elementima svetlo zelene ili limun žute.

Domaćicama često služe svetlije boje jer se lakše održavaju, s toga su praktičnije.
Ne zaboravite na viseće lusteri, koji su uvek dominantno osvetljenje, a konstanta u trendovima iz prethodnih godina je industrijski stil u kuhinji.Na primer: cigle na zidovima, metalni elementii nepravilni oblici, pa ako ste jedan od onih koji žele da pomere granice, onda je takva kuhinja savršen izbor za Vaš stan.

Ostavite odgovor