You are currently viewing Najmodernije ideje za uređenje kuhinja

Najmodernije ideje za uređenje kuhinja

Mermerne ploče

Već godinama sanjate o renoviranju Vaše kuhinje i sada kada su se konačno stekli uslovi za to i kada je došao trenutak za uređenje, Vi nemate ideju kako bi to trebalo da izgleda?! Zato smo mi tu i pomoći ćemo Vam koliko je to u našoj moći da Vas inspirišemo da dođete do željenog uređenja Vaše kuhinje. U svetu enterijera naših domova trenutno vladaju određeni trendovi i mi smo tu da Vam ih koliko-toliko prezentujemo.
Ono što negde najviše preovlađuje je monotonija. Verovali ili ne, tako je. Monotonija u smislu boja. Negde su se vratili i enterijeri u kuhinjama u smislu ’80-ih i ’90-ih, što je opet izuzetno monotono. Romboidni oblici pločica, jednobojni elementi i mermerne ploče, kao i mermerni dezeni nešto su što preovlađuje u kuhinjama ove 2020. Godine.

Renoviranje kuhinje

Renoviranje znači sve ispočetka! Ali, hajmo polako. Korak po korak. Pre nego što srušite bilo koji zid, počnite s manjim stvarima i pružite svom domu zasluženu i kvalitetnu nadogradnju koristeći ove stilske prostore za inspiraciju. Jednostavne zamene poput novih stolica, osvetljenja ili čak dugmadi ormara mogu da dopunjuju Vašu kuhinju za tren oka, a ne propustite i neke od naših omiljenih ideja za farbanje.Upravo od zidova ćemo i krenuti kada pričamo o renoviranju kuhinje. Kao i u ugodnoj i komfornoj spavaćoj sobi, gomila otisaka srca po jastucima i toga sličnog, počećemo od veoma efektnog zida prekrivenog jednim simbolom i šarenog ćilima u drugom. To je nešto što Vam može dati veoma hipi izgled kuhinje, ukoliko je to ono što tražite i ukoliko je to Vaš fazon.

Mermerne radne ploče


Malo čas pomenuta monotonija; upravo kada pričamo o bojama kuhinjskih elemenata i dezena samih radnih ploča, jednobojnost i jednostavnost je nešto što je veoma in ove sezone. Crna boja u kuhinjama je jako kul i trendi. Mermerne radne ploče uvek su dobro rešenje, a da ne pričamo o tome koliko je mermer in ove sezone. Kvalitet mu je uvek bio zagarantovan, a sam izgled je vrlo elegantan, priznaćete. To je uvek dobra opcija jer Vam mermerne ploče omogućavaju i dugi vek i nešto što je uvek bilo u trendu, ako tako možemo reći jer sam mermer nema rok trajanja. Njegov venasti izgled odaje utisak jednostavnosti i otmenosti. Ono što može biti plus u ovoj kombinaciji (crni viseći elementi i mermerne radne ploče) su zlatni ili srebrni detalji. Na Vama je da odlučite da li će to biti neke lajsnice ili ćete se ipak odlučiti za zlatni escajg ili tanjire sa zlatnim ili srebrnim detaljima.
Takođe, jedna od ideja koja je vrlo trendi u uređenju kuhinja su lakovani viseći kuhinjski elementi. Ovde možete izbeći neke jednostavne boje i podleći recimo jako toplo žutoj nijansi sa kombinacijom crnih radnih ploča i tu recimo pločice mogu biti upravo iz tog stila ’90-ih. Za neki vajb koji odaje radošću i razigranošću, uvek se možete oprediliti za šank-kuhinju. To je nešto što je vrlo, vrlo praktično i za šta se mnogo kućevlasnika i opredeljuje. Barske stolice u raznim šarenim bojama uvek mogu dobro razbiti i izbeći monotoniju, a klinci će biti oduševljeni. Opet ste dobili i jednostavnost i kul kuhinju.

Mermerni podovi


Kada pričamo o podovima, mnogo je ideja za iste u kuhinjama. Ali, od svih trendova boje u kuhinji, ovo nam je najdraže. Zgrabite slikarsku četkicu, dodajte nekoliko lepih boja i zauvek se oprostite od dosadnih podova! Sami kreirajte svju šaru za podne pločice u kuhinji. Sa tim bar znate da nema greške jer ste ih sami kreirali!

Takođe, jedna od ideja kada pričamo o enterijerima u kuhinji je – što više printova, to bolje! Zapravo, ono o čemu pričamo trenutno je sledeće; što više raznih printova, što trendi, što i ne tako trendi je idealna formula za Vašu kuhinju ukoliko ste taj retro tip. I najodvažniji i najprofesionalniji dizajneri tvrde da je dobitna formula za uređenje kuhinje za ovu sezonu ugradnja i modernih i tradicionalnih elemenata. Danas su takve mnogobrojne njujorkške kuhinje.
Iz krajnosti u krajnost, ali boja je najbrži i najefikasniji način da transformišete svoju kuhinju. Podignite ga na sledeći nivo pokrivajući plafon. Pazite samo da zadržite nekoliko komada zida bele boje kako bi se postigla ravnomerna ravnoteža boja. Kao što i sami vidite, ideja je bezbroj i ovaj članak bi mogao da traje danima, ali ideja nam je bila da Vam predstavimo što više kuhinjskih stilova i time Vam omogućimo bezbroj mogućnosti za uređenje kuhinje. Svakako da sve zavisi od Vaših potreba, ali i mogućnosti, jer naravno da neke ideje zahtevaju malo više kapitala, neke malo manje.

Kuhinja je bitni deo enterijera


Ne dozvolite da podlegnete tome kako je kuhinja najnebitnija što se enterijera tiče. Pre više decenija, kuhinja je bila sakrivena u zadnjem delu kuće. Bilo je to mesto gde su se spremala jela i prala prljava posuđa. Veoma brzim napretkom stigli smo i do ove 2020. godine i kuhinja ima mnogo drugačiju ulogu. Danas je kuhinja središnja tačka doma, mesto koje okuplja sve na početku dana ili na kraju dugog dana. Sada umesto toga, kuhinja je preuređena u posebnu svoju lepotu i ona je ono što daje toplinu i što čini samo središte kuće.

Ostavite odgovor