KVARC

Kvarc - "tvrd, jak"

Reč kvarc potiče od nemačke reči "quarz" koja znači tvrd ili jak. Kvarc pripada trigonskim kristalima. Idealan oblik kristala je šestostrana prizma koja se završava sa šestostranim piramidama na svakom kraju. Svi proizvodi od kvarca su proizvedeni do 93% kvarca (jedan od najtežih materijala u prirodi) i visokokvalitetnih polimernih smola i pigmenata koji se pod intenzivnim vibracijama, vakumom i pritiscima kompaktiraju u guste, neporozne ploče. Kvarcne ploče se nakon toga očvršćavaju, precizira se debljina i polira do trajnog sjaja. Kvarc nudi slobodu dizajna uz gotovo neograničene mogućnosti primene. Kvarc koji je u našoj ponudi sastoji se od 93% prirodnog mlevenog kvarca, malog procenta školjki, kamenčića, staklića, peska i oko 7% poliesterskih smola koje vezuju predhodno navedene supstance. Kvarcne površine su idealne za praktično svaku unutrašnju površinu od kuhinjskih ploča, kupatila i stepeništa.

Još jedan priradni kamen dobija svoje mesto na tržištu

Ovaj prirodni kamen je izuzetnog kvaliteta i veoma elegantnog izgleda. Polako ali sigurno je pronašao svoje mesto na tržištu pored mermera i granita. Njegov sastav ga čini jednim od najotpornijih materijala. Ta otpornost mu omogućava veoma široku primenu. Gde god da se nalazi u vašem domu, budite sigurni da će izgledati predivno i da će vam obezbediti dugotrajnost. Neće izgubiti na kvalitetu, a ni na estetici, izgledaće isto kao kada ste ga kupili.

Kako ga primeniti u enterijeru i eksterijeru

Ukoliko želite da učinite vaš dom modernim, da unesete svežinu prirode i spojite je sa elegancijom, kvarc je odličan izbor. Kvarcne radne ploče u kuhinji će vam obezbediti da pokažete sve svoje kulinarske sposobnosti bez bojazni da ćete oštetiti površinu. Kvarc je otporan na hemikalije tako da je odličan izbor u kuhinji jer je higijenski materijal. Zbog svojih karakteristika koristi se i u kupatilama, za podove i oblaganje zidova. Veoma je lak za održavanje pa će vam smanjiti napor oko čišćenja kuhinjskih i kupatilskih površina koje ume da bude dosta zahtevno kod nekih drugih materijala. Dođite kod nas, pogledajte naše radove, a celokupan Anastasijević enterijeri tim će se potruditi da dobijete baš ono što ste želeli. O kvalitetu ne brinite, naši stručnjaci to rade na najbolji mogući način uz najsavremenije mašine.