You are currently viewing Uređenost doma kao odraz Vašeg ukusa i stila

Uređenost doma kao odraz Vašeg ukusa i stila

Pri uređenju Vašeg doma, verovatno najviše pažnje posvećujete izboru nameštaja, koji izgled prostorija Vašeg doma čini potpunim i estetski skladnim. Postoji mnogo stilova uređenja enterijera, no, dve standardne podele su klasičan i moderan stil. U skladu sa Vašim afinitetima i estetkim potrebama, dom uglavnom uređujete naginjući ka jednom ili drugom standardnom stilu, uz finese koje predstavljaju Vaš lični pečat. Neko, na primer, voli i da eksperimentiše, te kombinuje klasičan i moderan stil, što takođe može izgledati veoma lepo i oku prijatno, ako se ukombinuje na pravi način i sa ukusom. Igranje stilovima i eklektičnost u dizajnu enterijera nije samo za hrabre, već za one koji poseduju smisao za usklađenost, uzimajući u obzir još jedan jednako bitan aspekt – praktičnost. Zapravo, pri uređenju enterijera sve je dozvoljeno, uz istančan osećaj za estetiku i prikladno kombinovanje elemenata. S tim u vezi, kojem god stilu da naginjete, u Vašu korist ide odabir materijala koji se fenomenalno uklapaju uz svaki stil i sami po sebi ostavljaju utisak elegancije i stila. Govorimo o materijalima mermer i granit.

Ovi materijali imaju široku primenu i jedna od njihovih najvećih prednosti je njihova uklopivost, pored dobro znanih – dugotrajnost i jedinstvenost. Razlike između njih su veoma male i odlučujete se za jednu varijantu prema svom ukusu, odnosno, koji Vam se dezen više dopada, jer su po pitanju funkcionalnosti gotovo identični – i jedan i drugi svojim sastavom garantuju dugotrajnost i kvalitet. Zapravo, i ne morate se opredeliti isključivo za jedan materijal, budući da su ova dva materijala sličnog dezena i izgleda – nijedno estetsko pravilo ne kaže da se ne mogu kombinovati – sve zavisi od Vaše maštovitosti i preferencija. Na početku teksta govorili smo o važnosti nameštaja za potpuni izgled Vašeg doma. Nameštaj je, dakle, ono što u najvećoj meri odražava Vaš lični stil i osećaj za lepo. U skladu s tim, nameštaj od mermera je nepogrešiv izbor ukoliko Vam je cilj da Vaš dom izgleda otmeno i elegantno. Mermerni stolovi za dnevni boravak, trpezariju ili terasu izgledaju veoma lepo i prefinjeno, dajući Vašem domu notu luksuza i stilskog sklada. Stolovi od mermera, kao i granitni stolovi za sve pomenute prostorije i terasu odišu otmenošću prefinjenošću. Govoreći o nameštaju kojim upotpunjujete svoj dom, složićemo se da najveći deo pažnje okupiraju kreveti i stolovi u dnevnom boravku, odnosno sto i stolice u trpezariji i na terasi, zato što su to najveći i najbitniji elementi Vašeg doma koji zauzimaju centralnu poziciju u prostoru. Međutim, suštinska čar uređenja enterijera, kao i eksterijera, nalazi se u detaljima. Detalji su ti koji predstavljaju finese i „zaokružuju“ proces uređenja prostorija. Kada uđete u neku prostoriju, jedna od prvih stvari koja Vam privuče pažnju jeste komoda. Veoma bitan detalj enterijera, pozicioniran uglavnom naspram kreveta u dnevnom boravku i mesto na kojem je postavljen televizor i još poneki predmeti, kao što su ramovi sa slikama, vaze, figurice, knjige, šta god da je u skladu sa Vašim smislom za detalje. Komoda od mermera i granita savršeno će se uklopiti u ostatak ambijenta, a ukoliko je i sto u dnevnom boravku od pomenutih materijala, to je dobitna kombinacija za estetički aspekt Vašeg doma.

Kad smo kod detalja, oni su podjednako bitni za sve prostorije Vašeg doma. Oni ukrašavaju Vaš životni prostor čineći ga prijatnim za boravak i celokupnu sliku Vašeg doma jedinstvenom i raskošnom. Jedan od najčešćih i omiljenih detalja za dnevni boravak ili trpezariju jeste vaza sa cvećem. Vaze na poseban način uobličavaju sliku Vašeg doma, dajući mu efekat elegancije i sofisticiranosti. S tim u skladu, vaze od mermera i granita se idealno uklapaju u ove prideve – s obzirom na njihov elegantni i sofisticirani izgled. Bilo da ste minimalistički nastrojeni pri uređenju Vašeg doma, ili ste pak, ljubitelj maksimalizma, vodite računa o detaljima, zato što oni odražavaju Vaš smisao za estetiku. I ne samo detalji, već čitava uređenost Vašeg doma šalje poruku o Vama, Vašem senzibilitetu, estetskom osećaju i ukusu i životnom stilu, stoga je važno posvetiti pažnju uređenju doma.

Ostavite odgovor